Vardia, eller en olycka kommer sällan ensam

Vardia, eller en olycka kommer sällan ensam

Tänkte passa på att ge en kortare kommentar kring olyckor, med tanke på det senaste årets kaos i Vardia. Tänkte väl inte orda speciellt mycket om bolaget, Kenny brukar vara mästare på att föra diskussion kring detta, så den bollen får han ta. Mitt resonemang kommer snarare handla om hur olyckor sällan kommer ensamma. Vill också betona att det inte är något försök att strö sallt i någons eventuella sår. Som synes på bilden ovan tappade jag också en del pengar i Vardia.

Det där med att en olycka sällan kommer ensam; i Vardias fall verkar det vara en hel serie med olyckor. Först “oturen” med revisorn som förändrade redovisningsprinciperna som började skaka bolaget. Sedan nyemission(erna!), MBO, nyckelpersoner som slutar, ja var tar det slut? Det är väl bara att konstatera att ordspråket verkar vara sanningsenligt. En olycka kommer verkligen inte ensam. Det är lite som när den grävande journalisten får en ledtråd och bara nystar fram mer och mer.

Screenshot 2016-03-07 21.21.05

Här är ett annat bolag jag köpte aktier i och som det inte gått så vidare bra för. Elekta har levererat besvikelse efter besvikelse. Kanske dags att klippa banden snart? När och hur ska det vända för bolaget? Nåja, som tur är har jag bara en väldigt liten post i bolaget. Jag låter den nog ligga och skvalpa en stund till…

Det gäller att hålla ögon och öron öppna när det stormar. Ibland är det något specifikt för företaget, ibland för hela branschen (stål, olja, etc). Men glöm inte, en olycka kommer sällan ensam!

2 thoughts on “Vardia, eller en olycka kommer sällan ensam

  1. En twist på detta är också att bra bolag går bättre än vad som framgår av siffrorna då de inte har några problem med att ta kostnader direkt etc. Dåliga bolag går ofta sämre än vad siffrorna visar då de måste ta till alla knep som finns i boken för att siffrorna ska se hyfsade ut.

Leave a Reply