Alla sitter med Avanza

När man knallar runt på kontoret och ser alla de skärmar som borde vara fyllda med diverse arbetsuppgifter istället fyllas med Avanzas webb då börjar jag fundera lite. Någon som frågar killen bredvid “Det står TR här bredvid namnet, vad är TR? Den ligger på mitt konto, dök bara upp helt plötsligt” så klurar jag vidare ännu lite mer. Aktier är hetare än någonsin, även om börsen varit aningens skakig det senaste året. Så här var det absolut inte för 2 år sedan, någonting har hänt med det svenska aktieintresset!

-“Hur blir man rik egentligen?”, frågade en kollega mig idag. “Starta ett företag, bygg upp något, sälj det”, var mitt svar. Han höll med och konstaterade att det lät väl rimligt. “Men enklast är väl att regelbundet köpa aktier”, fortsatte jag. Han höll med om det hela men verkade något missnöjd med hur lång tid det hela skulle ta. Och vem fan är inte det egentligen? Men låt oss aldrig glömma vikten av tålamod!

Alla sitter med Avanza

Jag har självfallet ingen aning om när börsen ska gå upp eller ner men jag kan väl, som alla andra, konstatera att börsen gick upp från 2009 till 2015 och att det inte skulle vara helt konstigt om det skakade till lite (det har ju skakat sedan april förra året). Jag känner mig trygg med min diversifierade porfölj och sitter ganska lugnt i båten. Men jag tänker på att alla sitter med Avanza och jag undrar hur de som inte satt med Avanza för två år sedan kommer hantera situationen. Kommer de vara lika tålmodiga som den äldre herren på bilden ovan?

Hur är det på din arbetsplats? Många som sitter med Avanza där?

6 thoughts on “Alla sitter med Avanza

  1. En god vän till mig visade dennes aktieportfölj i veckan. Enbart förhoppningsbolag. “Man kollar på breakit vad dom är hett och köper. Fingerprint verkar vara en riktig vinnare!”

    Skakade på huvudet och gick vidare.

  2. På min arbetsplats slutar folk förstå vad man pratar om efter orden spara, börs och aktier (inte nödvändigtvis i den ordningen). Restaurangbesök, fredagsmys och årets tredje utlandssemester är mycket lättare diskussionsämnen.

  3. Det du beskriver känner jag igen från slutet av 90-talet då allt man köpte blev till guld. Det första man startade när man kom till jobbet vara DI Börssnack 🙂 Enda skillnaden mot idag är att då pratade ingen om utdelningsportföljer. Alla trodde att det var lätt och alla ville göra snabba klipp med daytrading.

  4. Jag skulle nog bli inkallad till chefen rätt snart om de såg att jag höll på med börsen på arbetstid… Har max 15 min över för surfande och vågar inte riktigt mer än att snegla ngn enstaka gång på aktielistan… Har dock ett ordentligt kli i fingrarna vissa dagar att gå in och hålla mig uppdaterad! Då blir det oftast en skroll på telefonen under lunchpausen.

Leave a Reply