Två nya bolag in i portföljen

Under sommaren har två nya bolag letat sig in i portföljen. Eller, egentligen är det bara ett av bolagen som är nytt, det andra har jag haft tidigare. Jag valde att köpa HM när grekerna höll på och jävlas som bäst. Köpte ett liten post (50 aktier) på 317.30 kronor för att ständigt se bolaget och ha det under bevakning. Visst är det sannolikt för dyrt, men ibland är det alltid för dyrt. Nåja, HM kräver ingen djupare presentation så det blir att raskt gå över till nästa bolag!

Två nya bolag in i portföljen

Tethys Oil är ett oljebolag med tillgångar i Oman och Litauen. Det jag gillar med bolaget är att det är relativt defensivt för att vara ett oljebolag. Man utvinner olja där fynd har gjorts tidigare och därmed minskar man risken för att borra torrt. Bolaget började från och med i år med utdelning och man har även inlett aktieåterköp. Jag gillar att VDn i Q1 2015 skriver “kom ihåg, ett oljepris kring USD 60 per fat är inte dåligt. Åtminstone inte för oss!”. Jag gillar även den starka balansräkningen vilket bör innebära att bolaget inte hamnar in ekonomiska problem.

Jag köpte en hel del, lite för fort, totalt 900 aktier för 55.82 kronor i snitt (köpen gjorda lite då och då under den senaste månaden). Oljepriset har sedan mina köp gått ner en hel del och aktien med det. Försöker att inte tänka för mycket på det och ser på längre sikt.

Analys av Balansräknaren finns här. Titta även på hans nya blogg om Olja och Energi.

 

4 thoughts on “Två nya bolag in i portföljen

  1. Intressant val av aktie, hur ser utdelnings historiken ut i Tethys? Och hur kommer det sig att du går in i olja nu?

    Tack för en bra blogg / Niklas

  2. Tethys är förmodligen trots sin litenhet ett av få “stabila” oljebolag på svensk börs. Samtidigt har bland annat Conoco och BP fallit så pass att de nu har en direktavkastning på över 5%. Frågorna för oljeintresserade bör då om de kommer fortsätta falla och om de kan försvara sina utdelningar om kassaflödet sinar?

Leave a Reply