Ökat i Ratos och funderar på Wal-Mart

Passade på att öka i Ratos häromdagen. Det var en stund sedan jag hittade något köpvärt och Ratos hade halkat ner till en bit under köptak. Köpte 400 aktier på kursen 52.35 kronor. Ratos utgör nu lite drygt 13% av den totala portföljandelen men står för knappt 20% av portföljens utdelning.

En annan aktie som jag tycker börjar se helt ok prissatt ut är Wal-Mart och jag funderar på att börja göra som Finanskvinnan och initiera en lite mindre post för att ha kommit igång. Speciellt med Avanzas nya courtageklasser så blir det inte speciellt mycket courtage. Det är nästan så att vi är nere på svenska nivåer för priserna på USA/Kanada-börserna nu, helt fantastiskt! Hur som helst, Wal-Mart börjar som sagt se ok ut och USD har börjat tappa lite. Om jag har tid idag eller imorgon så kanske det blir ett köp till sillen!

7 thoughts on “Ökat i Ratos och funderar på Wal-Mart

 1. Blev Wal-Mart förra månaden här också för $74. Och visst är det helt strålande med de nya courtaget för USA-handel! Det gör att jag kan månadsköpa amerikanska aktier även med mitt ganska låga månadssparande.

 2. Har hyvlat ned lite i Tesco som jag har. Blev för stor andel och risk i portföljen.

  Vi är lite på samma spår..
  Har också gjort en lite ökning i Ratos, och i måndags så tog jag in Walmart i portföljen.
  Lite förvånad över att det plötsligt är lite aktier som är rimligt prissatta : )

  Planerar på öka i Walmart om den stannsr kvar runt 72. Kanske får det ersätta Tesco helt. Passar min portfölj bättre egentligen.

  • Är det där det deklarerade resultatet eller det faktiska resultatet? Investmentbolag beskattas på ett underligt sätt för vissa innehav med en schablonintäkt som inte behöver vara samma som den faktiska intäkten.

   • Jag vet inte, mina kunskaper i redovisning är inte tillräckliga. Det ser absolut köpvärt ut om de kan hålla den utdelning de haft fram till nu, jag blir bara lite nervös när jag ser siffrorna.

    • Ratos får lite mer ojämna vinster än vanliga bolag. Är det mycket försäljningar ett år ser ju vinsten väldigt annorlunda ut.

     Nu är ju både inwido och NCG (SF-bio) sålt så kassan är ganska stor. Exakt vad det motsvarar per aktie har jag ej räknat ut. Någon som har?

Leave a Reply