Inköp av TGS-Nopec

Inköp av TGS-Nopec

Första gången (tror jag) som jag läste om TGS-Nopec var på bloggen Långsiktig investering i början av året. Jag gillade den analys som gjordes och började tänka lite kring bolaget. Sen steg priset på aktien och jag avvaktade. Lite senare gick det att läsa om aktien i gedigen och välgjord analys i tidningen Värdepappret. Jag läste på bloggen Snöbollsinvestering och fick en god bild. Dessutom gillar jag verkligen bolagets starka balansräkning.

I måndags skickade bolaget ut en uppdatering angående Q1 som gjorde att kursen sjönk kraftigt och var som mest nere på runt 167 NOK. Jag funderade lite smått över huruvida det var en kraftig överreaktion eller om det faktiskt var rimligt att bolaget skulle slaktas. Relativt säker på att det var aningens överdriven valde jag att köpa in mig lite smått och köpte således 120 aktier för 168 NOK styck (NOK/SEK stod i 1.09) vilket är en bit under Värdepapprets köptak.

Köpet ökar den årliga utdelningen med ca 1 100 kronor. En intressant notis jag gjorde i Q1-uppdateringen är att bolaget vill börja med kvartalsvis utdelning från och med år 2016.

Leave a Reply