Rapporter från Bonheur och Ratos

Det har kommit rapporter från Bonheur och Ratos fjärde kvartal för 2014. Ratos höjer utdelning till 3.25 kronor (3) medan Bonheur sänker den till 2.50 NOK (7).

Bonheur

Q4 2014 var mycket starkare än dess motsvarighet under 2013 och kvartalets vinst per aktie blev 2.2 NOK (-4.7); på helåret 2014 sjönk däremot vinsten till 6.5 NOK (12.6). Allt som allt tycker jag att kvartalet var bättre än vad jag hade trott på. Utdelningssänkningen från 7 till 2.5 NOK kommer givetvis av att FOE drog in utdelningen (som förra året var 10 + 10 NOK).

Det är givetvis riktigt tråkigt att Bonheur tvingas till en utdelningssänkning. Jag tycker dock fortsatt att bolaget är för lågt värderat och går inte i tankar på att sälja.

Ratos

Rapporten från Ratos bjöd på ett par godbitar att sätta tänderna i. Först och främst höjdes äntligen utdelningen. Vidare meddelade ledningen att avkastningsmålet sänks från 20% IRR till 15-20% och att nivån på minsta investering sänks till 250 miljoner kronor (300). Man har även meddelat att Aibel väntas ta hem ett riktigt stort kontrakt inom kort.

Jag gillar att Ratos har en rejäl kassa och jag förväntar mig att det kommer ske ett par transaktioner under året. Det har ju även börjat ryktas lite smått om en notering av Nordic Cinema Group. Det här blir ett spännande år för Ratos tror jag!

 

Vägen till Frihet har skrivit läsvärt om både Bonheur och Ratos

One thought on “Rapporter från Bonheur och Ratos

Leave a Reply