FOE slopar utdelningen

Fred Olsen Energy lämnade idag rapport för fjärde kvartalet 2014. Rapporten var överraskande bättre än vad jag trodde och man lyckades faktiskt få till en helt okej siffra på nedersta raden. Ytterligare en överraskning var dock att styrelsen föreslår slopad utdelning för året. Man skriver att det är så pass osäkert kring oljepriset just nu att man vill spara pengarna i skattkistan.

FOEs EBITDA  skiljde sig inte speciellt mycket från föregående år men resultatet på helåret tyngdes av nedskrivningar i Q3. Tittar man i kassakistan finns det fortfarande mycket kvar där och det kanske kan vara klokt att hålla i pengarna i dessa turbulenta och osäkra tider.

Det som är intressant för min del är hur detta kommer påverka mitt innehav Bonheur. Företaget har en hel del andra verksamheter som inte är speciellt påverkade av oljepriskriget och frågan är om det finns någon vinst från dessa att dela ut. För året 2013 delade Bonheur ut 7 NOK, efter dagens meddelande från Fred Olsen Energy så lär det inte bli några 7 NOK i för 2014. Vad kan finnas? 2 NOK? 3 NOK?

Vad är din tro kring Bonheurs utdelning för 2014?

2 thoughts on “FOE slopar utdelningen

  1. Bonheur har väl en betydande kassa.. Så det beror väl lite på vad storägarna vill och tror om framtiden..

    I mitt investeringsantagande räknade jag med halverad utdelning så jag får väl hoppas på 3,50 NOK men risken finns ju när FOE ställde in att det blir noll och inget.

  2. Kursreaktionen på Bonheur tyder ju på att marknaden tror på inställd utdelning. Man får se allt annat som positivt.

Leave a Reply