Snabba rapportkommentarer

Snabba rapportkommentarer

I tisdags efter börsens stängning var det dags för Apple att avlägga rapport – och vilken rapport det blev! EPS ökade med 48% efter aktieåterköp (38% innan) jämfört med samma kvartal förra året. Dessutom var det den största vinsten någonsin i historien under ett kvartal, alla bolag inräknat. Magnus har skrivit bra om det här. Jag justerar upp NEPS i bevakningslistan med 50 cent.

Igår var det dags för Nordea att bekänna färg och även här gick det bra. Banken höjer utdelningen med smått otroliga 44%! Banken har under året ökat sin kärnprimärkapitalrelation (Basel III) från 13.9% till 15.7%. Banken är fortfarande den billigaste av bankerna jag vill äga den nya utdelningen höjer mitt köptak till 96 kronor. Hoppas på en rekyl så att jag kan köpa hem lite fler aktier. Läs mer här.

Nu på morgonen rapporterade TeliaSonera och det var väl ingen speciellt uppmuntrande läsning. Både EPS och FCF sjönk under 2014. Utdelningen är bibehållen på 3 kronor. Jag behåller mina estimat i bevakningslistan även om rapporten var en mindre besvikelse. Rapporten går att läsa här.

Leave a Reply