Inköp Mekonomen

Inköp Mekonomen

Mekonomen har trillat ner en bra bit sin mitt första inköp utan att något fundamentalt har förändrats. Eftersom jag är inne i en helvetiskt hektisk period just nu har jag inte hunnit blogga om detta inköp, men jag skrev lite kort om det på twitter. En av anledningarna till varför jag skriver här är för att dokumentera min aktivitet i dagboksformat för att kunna gå tillbaka och reflektera över hur jag tänkte vid tillfället.

Den 9 oktober köpte jag 100 aktier i Mekonomen för 141.50 kronor styck. Inköpet ökar den årlig utdelningen med 700 kronor och den årliga utdelningstakten ligger därför på drygt 19 500 kronor.

För övrigt har mr Market (helt utan anledning?) de senaste dagarna varit vänlig nog att sänka priset på de flesta aktier i min bevakningslista och jag hoppas att det håller i sig till nästa inköp. Industrivärden ser faktiskt väldigt aptitlig ut just nu!

4 thoughts on “Inköp Mekonomen

  1. Jag gillar Mekonomens verksamhet. Utan att grävt djupt i faktaböckerna har jag uppfattningen att de har en mycket angenäm marknadsposition (dominanta?) och det är bra business.
    Dina köp kommer troligtvis visa sig mycket bra på lång sikt.

    Mvh petrusko

Leave a Reply