Ökar i Elekta och allmänna tankar

Ökar i Elekta och allmänna tankar

 

Förra veckan kom Elekta med en riktigt tråkig rapport. Min korta reflektion var att den enda ljusglimten var en större orderingång än vad jag trodde. Jag justerade ner mitt köptak till 78.94 kronor och idag ramlade kursen ner under. Jag tänker som Finansmamman att det finns potential i bolaget och att jag inte har speciellt bråttom. Carnegie kom med lite tankar idag och i princip delar jag dessa även om jag inte jagar kortsiktig kursuppgång.

Jag köpte därför 150 Elekta-aktier för 77.90 kronor styck. Inköpet ökar den årliga utdelningen med 300 kronor och den årliga utdelningen ligger nu på 17 491 kronor.  Elekta var det bolag som låg bäst till på bevakningslistan efter Bonheur och Deere (där jag redan har tillräckligt stora positioner för tillfället).

 

Allmänna tankar och friskrivning

För övrigt noterade jag att antalet ägare av Deere & Co hos Avanza ökade med 178% under augusti. Gissningsvis handlar detta om att Lundaluppen har köpt in och många följer hans kloka råd. Så jag vill väl egentligen inte ta åt mig någon form av “ära” för detta, även om jag nog var en av de första bloggarna som köpte aktier i bolaget. Efter samtal på #aktier-chaten på IRC började jag dock att fundera kring hur mina tankar och texter tolkas.

Jag tycker att jag alltid är väldigt tydlig när jag skriver; mina inlägg här på bloggen är absolut inga köprekommendationer utan bara mina egna tankar och beslut kring bolagen. Överlag tycker jag att jag är ganska duktig på att skriva när och vad jag köper/säljer direkt i anslutning till transaktionen. Det kan dock givetvis ske att jag av tidsbrist missar att skriva något. Därför är det viktigt att du som läsare fattar dina egna investeringsbeslut och inte bara går efter vad jag skriver här.

2 thoughts on “Ökar i Elekta och allmänna tankar

  1. Hej Tryggframtid!

    Mycket intressant blogg! Om du inte vill svara är det helt okej, men jag blir bara otroligt nyfiken på hur mycket (i runda slängar) du har investerat för den årliga utdelningen på ca 17.000 kr?

    Med vänlig hälsning, Petter

Leave a Reply