Att välja en trygg framtid

Att välja en trygg framtid

Idag är det allmänna val till kommun, landsting och riksdag i Sverige. Själv passade jag på att rösta så fort förtidsröstningen öppnade enligt resonemanget “om det oförutsedda inträffar på valdagen vill jag ändå ha gjort mitt val”. Och visst, det här är ingen politisk blogg, här fokuserar jag på privatekonomi och investeringar. Men idag är det ändå valdag och jag hade en tank om att skriva om hur jag ser på saken. Men efter att ha funderat över det så väljer jag ändå att hålla bloggen opolitisk. Jag kommer därför skriva två saker i ämnet:

 • Det första är att jag har lagt min röst på vad jag ser som enda alternativet för en trygg framtid i Sverige.
 • Det andra är att jag vill uppmana dig att rösta i valet. Har du inte gjort det redan så gör det nu! Demokratin upprätthålls av ett högt valdeltagande.

Så, använd din demokratiska rättighet och rösta i de allmänna valen. Rösta för en trygg framtid och framför allt, välj bort rasismen!

3 thoughts on “Att välja en trygg framtid

 1. Ett bra inlägg! Även om jag vet att vi har olika åsikter om saker och ting så är det viktigt att alla röstar oavsett om man väljer vänster, höger, mitten eller blank. Sen är det ju givetvis så att politiken kan påverka ekonomin men det är en diskussion i sig.

 2. En viktig anledning till att vara en värdeinvesterare är just att bli mindre känslig för politiska beslut.

  Att vara “ekonomiskt oberoende” är inte samma som att ha mycket pengar.
  Det är att kunna bestämma själv vad man vill och kan göra med sitt liv utan att andra kan hindra dina egna beslut.

  Besser

 3. “”Så, använd din demokratiska rättighet och rösta i de allmänna valen. Rösta för en trygg framtid och framför allt, välj bort rasismen!””

  Det handlar inte om rasism. Det handlar om att Sverige inte har råd att välja bort sin välfärd.
  Tänk Titanic. Såklart VILLE alla att ALLA skulle fått plats i livbåtarna. MEN då hade dessa sjunkit.
  Alla kunde inte överleva. Punkt.
  Det är precis samma sak nu.
  Skillnaden ligger i att det går så mycket långsammare i detta scenariot.
  Om 20-30 år kommer ingen av er att vilja leva kvar i vårt Sverige.
  Sveriges ekonomi kommer vara körd i botten på vår bekostnad och kulturkrocken kommer ha tagit ut sin fulla rätt.
  Stäng gränserna, hjälp på plats och när problemet är löst nationellt kan vi återigen börja ta in flyktingar på en rimlig nivå.

  Tänk längre än att bara slänga ur er “rasism”. Kalla mig egoist om ni vill. Jag kallar mig själv överlevare och realist.

  Mvh

Leave a Reply