Fortsätter att sparka ut lågutdelande bolag

Fortsätter att sparka ut lågutdelande bolag

 

I linje med tidigare försäljningar (AIG och Citigroup) fortsätter jag att sparka ut bolag som jag inte riktigt ser någon utdelningspotential i. Jag har redogjort för hur jag tänker i detta inlägget och tänkte väl inte fördjupa mig mer i det. 100 aktier såldes för $38.62 styck och en dollar växlades till ca 6.95 kronor. Pengarna från försäljningen ska användas för att fortsätta bygga upp utdelningsportföljen.

Jag är sugen på att öka i Industrivärden, Mekonomen och Nordea. Jag skulle också kunna tänka mig att påbörja nya positioner i Sampo och Handelsbanken. Jag funderar ett varv till. Gemensamt för samtliga dessa fem aktier är dog att direktavkastningen ligger på över 4%!

Hur gör du med dina låtutdelande bolag?

6 thoughts on “Fortsätter att sparka ut lågutdelande bolag

  1. Jag har gjort liknande tidigare i år och tagit hem vinsten i Pepsico, McDonald’s, Johnson & Johnson. Utav dessa tre vill jag gärna ta in JNJ igen om det uppstår ett bra läge. Jag har fokuserat på att köpa sådant som inte sänker min genomsnittliga direktavkastning.

    Mvh

    //P

Leave a Reply