Ännu mer traktor!

Ännu mer traktor!

Det blev ännu mer traktor in i portföljen. 25 Deere-aktier köptes på kursen $84.18 och en dollar kostade i runda slängar 6.95 kronor. Nu ligger portföljandelen för Deere på knappt 15% och jag känner mig nöjd med den andelen. Det finns fortfarande en stor andel likvider på kontot som väntar på att bli satta i arbete. Jag kommer dock att vänta in köplägen enligt bevakningslistan eftersom jag inte har någon direkt brådska att handla. Idag meddelade bolaget att en utdelning om $.60 kommer att betalas ut till de som äger aktier den 30 september i år. För min del innebär det att ca 435 kronor trillar in på kontot utan att jag behöver göra någonting över huvud taget. Visst är det fantastiskt med utdelningar!

Inköpet innebär att den årliga utdelningen ökar med 417 kronor (dagens dollarkurs) och den årliga utdelningstaken ligger nu på 17 119 kronor. Läste för övrigt följande idag i boken ‘the Strategic Dividend Investor’: “Dividends dominate the components of total return; invest in dividends”. Ska bli spännande att läsa den boken. Det känns som om den passar mig bra!

För övrigt håller Elekta årsstämma i morgon och jag funderar på att smita förbi. Någon annan som ska dit?

One thought on “Ännu mer traktor!

  1. Nice med fler gröna traktorer i väskan. Boken du nämner låter mycket intressant och jag ser fram emot att höra från dig vad du tycker om den..

    Mvh

    //P

Leave a Reply