Utdelning BFK

Utdelning BFK

I måndags trillade det visst åter igen in pengar på kontot från BFK. Med 300 fond-andelar som vardera gav 0.49 kronor kammade jag hem 147 kronor. Kanske inte mycket att skryta om, men här talar vi verkligen om “många bäckar små”. BFK delar ju ut pengar varje månad och min Yield on Cost ligger på 7.40%, vilket innebär att den årliga utdelningen ligger någonstans runt 1800 kr. Jag har haft funderingar på att sälja av innehavet, men behåller då det känns som en väldigt bra “ränta”. Jag tror att man kan tänka på innehavet lite som en preferensaktie. Jag behåller tills jag hittar något som känns mer intressant att köpa.

 

För övrigt konstaterar vi att AIG avlade rapport i måndags efter stängning och under gårdagen handlades aktien ner ca 4% och går nu att köpa för ca $50.50. Ägamintid har skrivit ett par rader om Q1:an. För övrigt fortsätter Citigroup att sjunka och det går nu att köpa aktien för under $46.40, vilket jag anser vara ett mycket förmånligt pris.

One thought on “Utdelning BFK

  1. Jag hoppas på kunna öka i Citigroup på 45 usd eller lägre kurser framöver. Vi har gått in i en svagare säsong på börsen. Så jag tror det blir möjligt att köpa billigare framåt sommaren. Jag har pengar i Cision som jag ska ta av.

Leave a Reply