Lite kultur så här på fredagskvällen

Lite kultur så här på fredagskvällen

Så här på fredagskvällen (lagom till vinglas #2) kan det väl passa bra med lite kultur. Som aktieägare i anonyma Bonheur, ett bolag som varit verksamt sedan artonhundratalets slut, kan det var intressant att grotta ner sig i annat än kärnverksamheten. Bonheur är ett av familjen Olsens holdingbolag (det andra Ganger Rolf, och dessa bolag korsäger ju varandra). När jag första gången såg namnet Ganger Rolf drog jag lite på smilbanden; “vadå Ganger Rolf” undrade jag. Jag tyckte att bolagsnamnet kändes lite lustigt, men nu har jag fått klarhet i vart namnet kommer ifrån.

Följ med in i en djupdykning i historien, ända till vikingatiden! Här kan du läsa om Gånge Rolf, mannen som var så storväxt att ingen häst förmådde bära honom. Trevlig helg kära läsare!

2 thoughts on “Lite kultur så här på fredagskvällen

  1. Gånge Rolf haha

    OT så ser jag fram emot mer från dig angående ytterligare analys av Whole Foods Market (WFM). Överväger köp men måste få mer kött på benen. Har hittills bara skummat lite på hemsidan.

  2. Såg nu att du kommenterat under tidigare inlägget om whole Foods market. Kollar lite på Morningstar och de siffror jag sr där för intäkter föregående år tyder på en omsättningstillväxt på ca 10-15% årligen

    Men är inte tumregler P/E 10 för tillväxt på 10% om året och P/E 20 för 20% omsättningstillväxt, så ett P/E nu på 25 på WFM gör att man vill se en årlig tillväxt på 25% eller har jag fått det om bakfoten?

    Är tillväxten tillräckligt stor för motivera P/E på 25?

Leave a Reply