Inköp av Whole Foods Market

inköp av whole foods market

Har under en tid kikat på Whole Foods Market (WFM). Efter ett dramatiskt kursfall i början av maj har aktien kommit ner till prisvärda nivåer. Jag lyssnar ofta på podcasten Where The Money Is, som produceras av Motley Fool Money. Redaktionen i detta radioprogram hissar WFM jämt och ständigt, vilket fick upp mitt intresse för aktien.

Jag håller på och jobbar på en analys kring WFM, men på grund av stor arbetsbörda på jobbet har jag inte hunnit färdigt med den. Kan dock säga att jag kommit hyfsat långt och jag tycker att bolaget helt klart är spännande. Jag skulle säga att på dagens nivå (knappt $38) är bolaget köpvärt. Jag passade därför på att påbörja en position i bolaget. Fullt medveten om att bevakningslistan pekar på både Protector och Bonheur så väljer jag ändå alltså att ta det tredje mest “värda bolaget”.

I min bevakningslista har jag tilldelat bolaget hög förväntad utdelningstillväxt samt högt motiverat P/E. I båda fallen beror det på den stora tillväxt jag förväntar mig från bolaget. Det är lite som Visa eller MasterCard; låg utdelning, högt P/E. Whole Foods Market på denna prisnivå (runt $38) tror jag kommer vara ett bra långsiktigt köp.

100 aktier köptes för $37.92 och en dollar kostade ca 6.64 kronor.

7 thoughts on “Inköp av Whole Foods Market

  1. Intressant bolag. Nu blev jag sugen på att köpa en mindre post men ska kolla upp det bättre först. Vad är kruxet som gör att det har tappat så mycket i maj?

  2. P/E på 25 på WFM vill väl till att den årliga tillväxten är på 25%, dvs. omsättningsökning på 25% årligen för försvara värderingen?

    Är tillväxte i nuläget så hög?

  3. Jag menar är inte en tumregel i värdera tillväxtbolag att P/E 10 på en årlig tillväxt på 10% och P/E 20 på en årlig tillväxt på 20% osv…fast kanske fått det om bakfoten.

    Antar att tillväxten pendlar lite från år till år. Men från 2012 till 2013 var ökningen av intäkter ca 10% enligt Morningstar och då kanske P/E 25 verkar dyrt?

    Men jag är fortsatt nyfiken på bolaget och ser fram emot mer av en analys av dig av bolaget.

Leave a Reply