Snålmånad vecka 3 – rapport

Om snålmånaden skulle vara en turbowarrant skulle jag vara utknockad nu (tror jag, vet inte exakt hur dem fungerar). Förra veckan prioriterade jag ju att köpa mörkläggningsgardiner för 1000 kronor (man skulle väl iofs kunna lägga hälften av kostnaden på min fru, men ändå). Denna veckan fick jag en möjlighet att äta lunch med min fru. Detta händer i princip aldrig annars, eftersom vi arbetare för långt ifrån varandra. Således blev det lunch och fika på stan. Kanske inget som hör en snålmånad till, men som jag tidigare poängterat är jag endast med i den utsträckning att jag redovisar utgifter, för att på så sätt få bättre koll på mina utgifter. För övrigt lär väl nästa vecka bli ännu värre, då den innehåller påsken med allt vad det innebär.

Jag har under dessa än så länge tre veckor kommit till ytterligare insikt. Snålande är verkligen inget jag kan sympatisera med. Sparande är däremot något jag å det varmaste rekommenderar! Det finns en anledning till varför den gamla serien hette “Spara och Slösa” och inte “Snåla och Slösa”. Sparande är fint, snålande är …. ganska fult, nästan lika fult som slösande.

Utgifter

  • 7/4 – Mat 100 kr (864/2000 kr)
  • 8/4 – Restaurang 450 kr (450/1000 kr)
  • 9/4 – Utelunch 110 kr (fick möjlighet att lunch med frun, händer typ en gång om året – ej budgeterat)
  • 9/4 – Utefika 46 kr (efter lunchen tog vi en sjukt mysig fika – ej budgeterat)
  • 10/4 – Spotify 99 kr (budgeterat)
  • 10/4 – Vin på restaurang 295/2 (ej budgeterat)
  • 12/4 – Lunch ute och Happy Meal till grabben 150 kr (ej budgeterat)
  • 12/4 – Bärs i solen 40kr (ej budgeterat)
  • 13/4 – Sushi till mig och grabben 150 kr (ej budgeterat)
  • 13/4 – Mat 450 kr (1314/2000 kr)

Det känns ju nästan fånigt att ligga ca 600 kr över budget. Med avdrag för veckopengen på 100 kr så överskrider jag alltså denna vecka med en femhundring. Frågan jag måste ställa mig då blir: var det värt det? I samtliga fall utom söndagens sushi-middag med vänner var det ett par dagar i förväg planerade avsteg från budgeten. Att få luncha med min fru var underbart, att äta världens bästa hamburgare och att ta en bärs i solen är inget jag någonsin tänker göra avkall på.

Efter denna diss av mig själv är det dags att ta fram det positiva. Jag känner att jag får mer och mer fokus på ekonomin, vilket känns väldigt bra. Matkostnaderna har jag lyckats hålla på önskvärd nivå och jag känner inte att jag har haft några “onödiga utgifter”. Dock bör jag kanske för sakens skull utropa mig själv som förlorare(?!) i denna snålmånad. Snålande visade sig inte vara för mig. Jag gillar sparsamt leverne istället :).

One thought on “Snålmånad vecka 3 – rapport

Leave a Reply