Passade på att öka i Citigroup

Passade på att öka i citigroup

Jag passade på att öka i Citigroup igår. 68 aktier inhandlades på kursen $46.36. En dollar kostade ca 6.54 kronor vid inköpstillfället. Det totala innehavet i Citigroup uppgår nu till 130 aktier. Jag kan absolut inte påstå att Citigroup är en problemfri historia. Att bolaget ska handlas med så extrem rabatt mot bokförda värde känns däremot helt fel. Kul att se att min bloggranne Snåljåpen också har fått förtroende för bolaget och därmed inhandlat en post.

I och med gårdagens inköp är Citigroup nu portföljens näst största innehav, med en portföljvikt på ca 12%. Inköpet innebär att portföljens totala direktavkastning sjunker något men det kan jag leva med under en period. Jag är fullkomligt övertygad om att både utdelningarna och återköpen av aktier kommer öka från Citigroup. Banken ville öka detta redan i år, men av någon (märklig?!) anledning fick de inte detta av FED. Alla verkar ha varit förvånade över detta och marknaden har handlat ner kursen sedan dess.

Min syn på bolaget sedan jag köpte det första gången har inte försämrats. Tvärtomt tycker jag att man gör det man ska och på rätt sätt. Bolaget handlas till P/B 0.72, vilket är en siffra som jag anser måste justeras upp. P/B 0.9 skulle innebära en kurs på $58-59 och P/B 1.0 skulle ge en kurs runt $64-65. Dessa kurser är uträknade på dagens bokförda värde. Min teori är att Citigroup kommer att fortsätta göra rätt och därmed öka sitt bokförda värde, vilket i sin tur bör öka priset ännu högre!

Leave a Reply