Månadens första utdelningar och ministerbrev

Nu har månadens första utdelningar trillat in. Det blev (398.84-58.82 i källskatt)=340.02 kronor från Coca Cola samt 147.31 kronor från BFK. Totalt alltså 487 kronor efter avdragen källskatt. Jag har tidigare inte redovisat avdragen källskatt, av den enkla anledningen att jag hela tiden har tänkt att “den får jag ju tillbaka”. Efter Gustavs eminenta inlägg i helgen om hur det fungerar med att få tillbaka dessa pengar så har jag dock börjat fundera kring hur jag ska lösa detta med källskatten. Jag har nu funderat en del kring hur jag ska hantera denna nya information som Gustav presenterade. Det bästa jag kunde komma på var att författa ett mail till ansvarig minister.

 Hej Peter!

Först och främst måste jag tacka dig för dina fina reform med ISK. Nu har det dock börjat uppdagas ett problem bland mig och mina vänner. Det handlar om utländsk källskatt. Ska det verkligen vara så, och är det verkligen rimligt, att om man har underskott av kapital (tänk bolån) så får man max dra av 500 kr av den dragna utländska källskatten. Denna typ av upplägg leder lätt till skatteplanering (min fru betalde all ränta, ISKen står på mig) och sånt tycker vi ju inte om! Peter, du och jag tycker olika om ganska mycket. Jag hoppas dock att vi tänker lika i denna fråga och att du antingen

1) justerar detta så att man har samma möjlighet till avdrag oavsett om man har bolån eller inte.
2) kommer med en rimlig förklaring till varför det är som det är.

Tack på förhand!

Jag uppmanar nu den som tycker att denna skillnad mellan ISK och KF är fel och orättvis att maila Peter Norman och berätta hur ni känner. På denna sida finns kontaktvägar till ministern. Sprid nu budskapet om skatteorättvisan!

One thought on “Månadens första utdelningar och ministerbrev

Leave a Reply