Fred Olsen identifierar stora kostnader

Fred Olsen identifierar stora kostnader

Fred Olsen Energy har identifierat behov av att uppgradera Blackford Dolphin till en kostnad om $195 miljoner. Man hade tidigare räknat med att kostnaden för detta skulle vara $125 miljoner. Utöver detta meddelar bolaget att man avslutar affärer med Petrobras och Borgny Dolphins verksamhet kommer därmed upphöra nu i maj. Riggen kommer därför flyttas hem från Brasilien. På den positiva sidan är riggen Borgholm Dolphin färdigrenoverad och uppgradering av vinschar är klara. Den tas nu åter i drift för Shell UK.

Eftersom Fred Olsen Energy föll på denna nyhet så trillade Bonheur med ner. Jag hade dock missat denna nyhet och tänkte att dagens kursfall var helt irrationellt. Passade därför på att fånga upp ett gäng Bonheur till en snittkurs om 116 NOK. Det är mycket att bevaka i ett konglomerat! Jag kan mycket väl tänka mig att det blir turbulent i Bonheur ett tag framöver. Möjligtvis har rabatten mot Fred Olsen Energy nu minskat en aning men på det stora hela verkar Bonheur fortfarande extremt undervärderad!

3 thoughts on “Fred Olsen identifierar stora kostnader

  1. Sannolikt kommer investeringen i Blackford Dolphin att tas som en utgift, och sedan komma som kostnad i form av avskrivningar framåt i tiden. Det behöver alltså inte ha någon större direkt resultatpåverkan.

    Jag skrev inte om nyheten för jag tycker den är för liten, aktiemarknaden tyckte helt annorlunda…

Leave a Reply