Lyssna inte på Snåljåpen!

Eller ja, oftast är Snåljåpen en väldigt klok bloggranne och kollega. Helt enkelt en människa man allt som oftast bör lyssna till. Däremot kan man  misstänka att den förkylning han skrivit om på sistone inte riktigt har släppt. Nu försöker nämligen Snålis vara lite contrarian och uppmana till en slösmånad. Jag bara måste skriva någonting mot detta, eftersom det är så fel!

Som jag själv skrivit tidigare lever jag ständigt sparsamt och extremt sällan snålt. Det Snåljåpen föreslår är ett beteende som gäller för de allra flesta vuxna människor – ut och shoppa för att du är värd det! Jag menar att han inte kunde vara mer fel ute! Att gå tillbaka till ett slösaktigt beteende från ett sparsamt leverne kan inte ha några positiva effekter.

Jag uppmanar ingen att snåla i livet, däremot att leva sparsamt och avsätta pengar för framtiden. Att uppmana folk att slösa ser jag som extremt kontraproduktivt. Glöm inte att spara minst 10% av lönen till dig själv varje månad – dock gärna mer!

4 thoughts on “Lyssna inte på Snåljåpen!

  1. Mitt inlägg var nog snarare en provokation mot de som i vanliga fall sparar som fasiken (likt mig). Det är dessa personer som skulle testa på att slöa en månad, folk som slösar per default bör däremot kanske spara lite…

    Mvh,
    Snåljåpen

    • Provokationen lyckades väl då, antar jag. Men jag förstår verkligen inte poängen med att slösa. Vad skulle du vinna på att köpa random skräp som du ändå inte vill ha? 🙂

Leave a Reply