Grattis till mig!

grattis till mig

Den 22 mars förra året inhandlade jag mina första aktier. Jag hade öppnat konto hos Nordnet något tidigare och hade fört över 15 000 kronor. Jag var skitskraj, aktier var lotto för mig. Efter tips så köpte jag 382 stycken Shelton och 1720 stycken Drillcon. Den dagen gick Shelton upp över 20%. Jag var kung; aktiekung!

Nu har det gått ett år sedan jag köpte min första aktie. Jag har lämnat Nordnet till förmån för Avanza och deras nya, fina site. Jag har sålt gamla fonder (hade 50-60k) och köpt aktier för dessa pengarna istället. Drillcon och Shelton är också sålda för övrigt. Nu för tiden gör jag egna analyser och folk ber mig om tips och råd. Jag har satt upp min egen strategi,  jag bygger en utdelningsmaskin och jag känner att jag är på rätt väg.

Under ett års tid har jag alltså varit aktieägare och engagerad i aktiemarknaden. Det har varit en fantastisk resa hittills. En märklig resa – jag, grabben från arbetarklassen, har helt plötsligt aktier värda 1/3 miljon på kontot. Helt plötsligt verkar det möjligt att bli miljonär. Att skriva om mina tankar i detta dagboksformat hjälper att motivera och att tänka.

Så, grattis till mig som har förstått värdet i aktier och långsiktigt sparande, om än 10 år för sent. Som av en ödets nyck handelsstoppades igår Shelton Petroleum. Jag köpte alltså där den 22 mars förra året på 19.något, sålde i slutet av förra på 35.50. Idag står kursen i 18.30. Grattis till mig som har lärt mig att stanna ute från sådana här företag!

shelton petroleum

5 thoughts on “Grattis till mig!

  1. Det är fantastiskt när man gör ett misstag, faktiskt tjänar pengar på affären, men ändå kommer ut med läxan att “det där gör jag inte om”. Hoppas nästa år blir minst lika bra!

    • Eller hur! Men precis som du säger, det mest fantastiska är väl insikten om att “detta var enbart tur”. Att jag gick plus istället för minus känns mer som slump än någonting annat :).

  2. Måste kännas härligt att vara på god vägen mot miljonen? Själv är man i startgropen och miljonen känns väldigt avlägsen.

    Grattis förövrigt! Hoppas på en lika intressant och underhållande blogg nästa år vid samma datum!

    Mvh

Leave a Reply