Rapporter, utdelningsökningar och Oniva

Igår var det dags för bokslut från Betsson, Industrivärden och Skanska. Reaktionerna var så klart blandade, men så är det ju på rapporter. Det är inte alltid man förstår hur den generella marknadstolkningen kommer att vara. Jag skummade Betssons rapport på morgonen och tänkte att den kunde resultera i den dipp. La in en köporder på 175 kronor. Vad händer? Kursen rusar till 199 kronor! Antingen missade jag något eller så var detta inte rationellt. Kanske var det ett svar på en för nertryckt kurs inför rapport? Jag vet inte, men kursen stängde iaf drygt 8% upp på rapporten. Man meddelade även en utdelningsökning med 2.6%.

Skanska rapporterade vad som kändes hyfsat stabilt och positivt inför framtiden. Man meddelade en utdelningsökning på 4%. Kursen handlades ner 2.5%. Industrivärden höjer sin utdelning med hela 10%. Mycket välkomet. Kursen rörde sig marginellt norrut (i linje med börsen). Så, det är inte alltid helt enkelt att tolka reaktionen på en rapport. Å andra sidan kanske inte det är speciellt intressant, det intressanta är så klart rapportens innehåll. Samtliga av gårdagens rapporterande bolag klarade sig väl “helt ok”.

För övrigt blev det bra drag i Oniva Online Group igår. I förrgår meddelade bolaget att man tidigarelägger sin rapport (från 26/2 till 10/2) – varför gör man sådant? Igår kom nyheten om att man förvärvat ytterligare 52% av Binero och att man därmed äger bolaget till 100%. Bolaget stängde drygt 9.6% upp och min avkastning ligger nu på 130%. Något nervös valde jag att behålla aktierna till måndagens rapport. Kan rapporten innehålla ytterligare något som stärker aktien? Eller börjar det bli dags för mig att avyttra innehavet och använda vinsten till något som passar portföljen bättre?

2 thoughts on “Rapporter, utdelningsökningar och Oniva

  1. Fick för mig det var någon mer jag följde som ägde Bettson. Detta skrev jag om dem:
    “Betsson steg 8% på deras köp av ett Holländskt bolag som äger majoriteten av spel marknaden i Nederländerna. Köpet får man säga är bra då de minskar skadan de tar av liran i Turkiet. De får även en stor position i en reglerad marknad. Enda problemet är att de kommer göra en nyemission för att betala för kalaset. Betsson i sig tjänade snäppet bättre än förra året men negativa valutaeffekter påverkade. Rapporten visade på en tillväxt med 8% (27%) med ytterligare tillväxt att vänta under 2014. Detta är i fas med vad jag läst tidigare om att spelmarknaden i Europa väntas öka och mobilspel desto mer vilket Berntsson precis som Mr Green verkar kunna leverera bra tjänster. Utspädningen verkar bli med snabb överslagsräkning 7%. Intäkterna väntas med hjälp av förvärvet öka med 30% vilket får anses vara vettigt.”

    Vad tycker du? Kollat mer på rapporten?

  2. Ja, det verkar onekligen vara köpet av det holländska bolaget som gillades starkt. Har tyvärr inte haft tid att grotta i någon av fredagens rapporter. Ska se om jag får en lucka i kväll!

Leave a Reply