Kinnevik – buy the dip?

I natt väckte min bebis mig vid 4-tiden. Han somnade om, men jag började tänka på “buy the dip”. Så kan det vara. Hur som helst så kom Kinnevik upp i skallen, säkerligen på grund av Spartacus och Lundaluppens inlägg. Hur ska man använda sig av “buy the dip”? Är det alltid köpläge för att ett företag dippar? Självklart inte!

kinnevik 1 månaders graf

 

Ovan har jag infogat 1-månadersgrafen för Kinnevik B. Kursen har fallit från ca 305 kr till 238 kr. Om man ska applicera “buy the dip” så ska man så klart ha kommit fram till att företaget har ett värde som överstiger aktiekursen (och att kursen kommer hinna ikapp). Alltså, om man anser att Kinnevik har ett värde som överstiger 238kr (fast gärna mer, för man vill ju ha marginal) så skulle denna dip, skapad av oro kring Zalando-värderingen mm, kunna vara ett köpläge. Personligen skulle jag inte köpa nu, jag hänvisar till Spartacus inlägg ovan om värderingen.

Min poäng med detta inlägg är en liten uppföljning till gårdagens inlägg. Alla dippar är inte köplägen, köpläget finns enbart om dippen beror på att marknaden är irrationell och att du har kommit fram till en högre värdering än kursen.

Leave a Reply