Apple Q1 2014

Jag tänker inte skriva någon längre analys av Apple Q1 2014 själv, då jag mer eller mindre är överens om anothervalueinvestors tankar. Idag bokstavligen slaktas aktien (ner 7-8%) och frågan är väl om $500 håller veckan ut. Samtidigt meddelar Carl Icahn att han handlat Apple-aktier för ytterligare $500 miljoner (buy the dip).

Det är min tro att dagens kursfall kommer att ses som en kraftig överreaktion i relativt nära framtid. Således borde jag kanske se detta som ett tillfälle att köpa fler Appleaktier. Jag kommer dock att avstå från detta av två anledningar. För det första är Apple redan mitt största innehav och för det andra har jag ju en (dum?) regel om att minst halva portföljen måste vara svenska bolag. P.g.a. samma regel avstod jag från att öka i Protector igår, vilket så här i efterhand måste ses som urbota korkat (upp 15% idag).

Jag ska fundera lite till över regeln med minst 50% svenska bolag, men det lutar åt att jag kommer ta bort den. Hur resonerar du kring valutaexponering/informationstillgänglighet?

Leave a Reply