Äntligen lön (och billigare börs?)!

I fredags var det så äntligen dags för lön! För min del var det verkligen “äntligen”, eftersom jag de senaste halvåret inte fått någon lön p.g.a. föräldraledighet. Den här lönen blev inte ens en full lön, vid full löning borde jag få ytterligare nästan 3k efter skatt. Hur som helst ska det bli skönt att kunna spara ännu mer. Jag ska bli ännu bättre på att följa upp och på att hålla budget.

Lagom så här till löning och inköpstillfälle verkar börsen passa på att bli lite billigare. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska köpa än. Jag håller som bäst på att analysera min nuvarande portfölj och funderar kring utdelning och utdelningstillväxt. Jag skulle vilja ha en “OMX Dividend Aristocrats”-lista, ungefär som den för S&P 500.

Även om Mr Market hjälpte sträckte ut handen och puttade ner en del kurser rejält i fredags så har jag fortfarande svårt att hitta något billigt att köpa. Citi och AIG kanske är det som är mest köpvärt just nu, men de är för stor del av portföljen. Protector är också ganska lockande, och kanske det som lockar mest för stunden på grund av den goda direktavkastningen samt den omvända vinstvarning som kom i torsdags.

Problemet är att jag nu brutit min regel med minst 50% svenska aktier (har bara 49% nu). Jag funderar dock på om den regeln har någon som helst relevans. Ska fundera lite mer på saken.

Leave a Reply