Sålt Trelleborg

Igår sålde jag Trelleborg på 129.60 kronor. Avkastningen på 1.5 månader var knappt 200 kronor. Jag låg länge på minus, men nu hittade jag en vettig exit. Anledningen till varför jag säljer är för att jag håller på och uppdaterar mina investeringskriterier. Eller kanske, skapar dessa från grunden. Jag köpte Trelleborg för att jag tyckte att den låg i en fin trend. Men att aktier trendar fint är inte ett viktigt investeringskriterium för mig. Viktigt för mig kan till exempel vara bra direktavkastning eller att bolaget är undervärderat. Alltså en mix av utdelningsinvestering och värdeinvestering. Trelleborg är ett fint bolag, men väldigt dyrt just nu (P/E 23 eller så).

Jag kommer återkomma till mina investeringskriterier så fort de är färdiga (jobbar med dem just nu).

Leave a Reply