Oniva Online Group

I veckan läste jag följande analys av Oniva på Redeye. Deras DCF-värde blir 54 kronor, vilket är knappt 30% upp från dagens kurs. Strax efter det att jag läst analysen så kom det info om att Oniva förvärvar ytterligare verksamhet, Jamtport Webbhotell. Hostingen står nu för 55 procent av Onivas intäkter.

Jag gillar caset Oniva mer och mer och jag är glad över att jag deltog i den företrädesemission som nyss genomfördes. Mina nya aktier kostade 35 kronor, veckan senare var de alltså värda 42 kronor. En uppgång på 20%, inte helt fel!

Hosting är lönsamt och innebär ofta långa avtal med trygga, stabila inkomster. Ledningen i Oniva äger otroligt mycket aktier och ökar hela tiden sina innehav. Att vd Urban genomfört en rad turnarounds tidigare försämrar inte saken. Oniva upptar 7.4% av min portfölj, vilket känns ganska lagom. Jag kommer försöka hitta en fin exit, detta är inget bolag för byrålådan. Däremot tror jag mig kunna göra en fortsatt fin resa!

Leave a Reply