Bra läge att öka i Telia?

Telia skulle möjligtvis kunna beskrivas som en “jävligt tråkig aktie” som rör sig ganska sidledes. Simon Blecher på Carnegie gillar däremot aktien stenhårt, och resonerar att ca 50-70% i den långsiktiga avkastningen kommer från utdelningar. 5.5-6.5% direktavkastning på Telia (5.65 i dagens kurs) är således ganska fint.

Tradingportalen skriver idag en analys på Telia ur ett tekniskt perspektiv och man hittar följande spännande faktorer som talar för köp:

  1. Aktiekursen ligger i en långsiktigt positivt trend och har nu fallit tillbaka till sitt 100 dagars glidande medelvärde. 
  2. Kursen har endast vid ett fåtal tillfällen de sista fem åren varit så översåld som i nuläget, vilket tydligt visas av ett RSI -värde nära noll. 
  3. Kursen närmar sig en mycket signifikant efterfrågenivå, dvs. taket på det kursintervall som kursen pendlade inom under mer än två års tid och om aktiekursen närmar sig 49 kronor framstår detta som ett attraktivt köpläge med låg risk.
Jag gillar analysen, men är rädd att om senaste veckornas börsnedgång fortsätter så kommer kursen droppa än lägre än 49 kronor.  Jag kommer därför fundera vidare på saken och tar det lite lugnt ett tag till. Ett köp på 49 kronor skulle ge 5.8% direktavkastning.

Leave a Reply