Är du nöjd med din bank?

Läser på SvD.se om att “missnöjet växer bland bolånekunder”. Jag funderar kring detta men förstår verkligen inte varför. I höstas bytte jag bolånebank, från SBAB till SHB. SBAB var helt ovilliga att förhandla, SHB kunde tänka sig att matcha TCOs deal med SEB om upplåningsränta + 0.9%. Jag valde således SHB eftersom jag gillar en sak med dem: de tar emot kontanter på sina kontor. Inte för att jag använder kontanter speciellt ofta, det är enbart principiellt!

Jag bytte inte för att jag vad missnöjd med SBAB som bolånebank. Faktum är att jag knappt kan påstå att jag hade någon relation till banken. Månadskostnaden drogs på autogiro, jag brydde mig inte liksom. Samma blir det med SHB; jag bryr mig liksom inte om banken, vill helst inte ha med dem att göra. Räntekostnaden dras från mitt konto, men det gör den ju oavsett vilken bank jag har.

Nej, skärpning nu svenska folket, dags att sluta gnälla och vara nöjd med banken (om inget allvarligt är fel så klart). Sluta försök ha en relation med dem, använd dem bara för att förenkla ditt liv.

Är du nöjd med din bank, eller bryr du dig inte mer än att det ska funka?

Leave a Reply