Underbara rapporttider!

Idag kom Onivas rapport och allt var ju så klart bra (vi visste ju detta redan innan). Marknaden handlade upp aktien knappt 15%! Jag skulle gissa att vi kommer få se vinsthemtagningar i nära förestående framtid. Dessa bör betraktas som köptillfällen. Efter tre omvända vinstvarningar efter varandra får vi nog anse att bolaget är på rätt väg och att dagens värdering är på tok för låg. Men nog om Oniva nu.

I morgon rapporterar Swedbank och på onsdag är det Nordea. Båda dessa banker har handlats upp en del, så jag antar att förväntningarna är ganska höga. Ska bli spännande att se marknadens reaktion. Marknaden är ju som bekant nyckfull (Lex CDON osv).

På fredag är det Betssons tur att visa upp hur kvartalet har gått. Kvartalet innebar bland annat friidrotts-VM. Stora sportevenemang leder till ökat spelande. Idag släppte bolaget en ny spelapp för iPhone. Givetvis påverkar detta inte rapporten, men det är nog bra för framtiden. Betsson har gått lite knackigt senaste tiden.

Rapporttiden är alltid spännande. För den långsiktige är det spännande insyn i sitt bolag, för den kortsiktige kan det vara en riktig nagelbitare. Själv tillhör jag oftast den första av dessa två kategorier. Därför ser jag fram mot veckan!

Leave a Reply