Sell the news! (Apple)

Apple hade event igår där det presenterades dels nya datorer, dels nya iPads. Och så släpptes OS X Mavericks (gratis!). Eventet i sig tänker jag inte recensera, egentligen inte heller produkterna som så, Snåljåpen har sammanfattat redan. Däremot tänker jag resonera kring uttrycket “Sell the news”.

Jag förstår nämligen inte riktigt vilka förväntningar en del verkar ha på Apple. Bolaget presenterar riktigt bra produkter (som säkerligen kommer generera god vinst). Trots detta backar kursen 0.29% (dock var den nere över 1.5% under kvällen). Är detta någonting man ska förvänta sig som aktieägare i Apple? Oavsett vad bolaget presenterar så ska aktien backa? När iPhone 5s/c presenterades för en dryg månad sedan “rasade” ju kursen. Jag köpte (lite för tidigt) eftersom jag tyckte mig se hur bra detta släpp var för vinsten. Förväntar sig marknaden en tidsmaskin (inte Time Capsule 😉 vid varje event?

Nu tar vi dock sikte på Q4-rapporten som släpps efter helgen. Jag tänker, hur svårt kan det vara att sälja så klockrena produkter som Apples? Ser vi $550 redan nästa vecka? Jag säljer åtminstone på dessa nyheter!

Leave a Reply