Oniva – mycket händer!

Det händer grejer i Oniva! Igår tecknade man ett samarbetsavtal med den norska digitala mediebyrån Early Media. Man skriver i sitt pressmeddelande att detta är ett steg in på övriga nordiska marknader.

“Early Media kan i och med samarbetet erbjuda Online Groups produkter som till exempel Hosting, SEO och E-postmarknadsföring. Då Online Group redan är marknadsledande i Sverige innebär samarbetet med Early Media att vi får unika möjligheter att etablera oss i en högre grad på den norska marknaden”, säger Urban Johansson, VD på Online Group.

 Efter börsens stängning igår meddelade bolaget även att man genomför en riktad nyemission. Man skriver så här:

Likviden från den Riktade Nyemissionen kommer att stärka bolagets balansräkning inför kommande förvärv.

Idag meddelades att emission genomförts och att kassan stärks med 38 miljoner (innan kostnader för emission, så något mindre). Priset per aktie blev 35 kronor. Marknaden tar detta bra, priset par aktie just nu är 37 kronor (ner 1 krona från gårdagens stängning). Det blir spännande att se vilka förvärv bolaget nu kommer att genomföra. Jag tror att det kommer bli mer hosting, vilket ju har varit en bra väg att gå. Hosting är bra pengar, ofta med långa avtalsperioder. Det betyder alltså pengar in varje månad och därmed stärkt kassaflöde.

Här finns en läsvärd analys av bolaget, från Redeye (med djupare analys längst ner i inlägget)

Leave a Reply