Gustavs aktieträff

I torsdags träffades vi, 10 pers på Belgobaren i Stockholm, för att hitta någon att prata ekonomi med. Det var så klart lite läskigt, nu skulle man träffa ett gäng helt okända människor. Som vanligt gick det bra och kvällen blev mycket lyckad. Lite speciellt roligt att Avanza-Daniel var där =).

Höjdpunkter under kvällen:
* Varför investera i Australiensiska aktier (Gustavs köp av Woolworths) och hur mycket kostar det? Vilket courtage är rimligt?
* Guld, som hedge mot FIAT-valutor.
* Hur hanterar man röda siffror? Även om man vet om att det är köpläge så är det lätt hänt att man agerar på känslor istället för det rationella.

Sen var det givetvis högt och lågt och otroligt blandade ämnen. Amortera eller inte? Hur mycket/lite. TA eller FA eller både och? Det var också kul att se hur olika alla var, olika yrken och förutsättningar. Detta till trots så hade vi alla spännande tankar kring investeringar. Och framför allt – vi levde alla under våra medel för att kunna göra investeringar för en något tryggare framtid.

Ser fram mot nästa tillfälle, som vi (om jag nu inte minns fel efter ett gäng Belgopils) sa skulle vara runt Lucia. Hoppas på minst lika god uppslutning då.

Snåljåpen har också skrivit om kvällen. Läs gärna den också för en kompletterande syn.

4 thoughts on “Gustavs aktieträff

Leave a Reply