Två elvaprocentare!

Aktiekurser rör sig både upp och ner och innan man realiserat en vinst så har man ju inte heller vunnit någonting. Men! jag kan ändå inte undgå att glädjas över dagens portföljrusningar. Shelton Petroleum steg 11.36% till 30.40 kronor och Respiratorius steg 11.48% till 0.68 kronor. Jag var otroligt nära att plocka hem vinst i Respiratorius på 0.80 (kursen nådde 0.81 som dagshögsta) men valde att stanna, då spännande tider vänta. Det går givetvis inte att veta om detta var bar eller dåligt – det hade gett 53% vinst. Och visst, den som gapar efter mycket, etc, men jag tror att jag kommer kunna sälja dessa aktier för mer än 0.8. Därför behåller jag!

Shelton säljer jag absolut inte i dagsläget. Är för tillfället upp 55%, så visst är det lockande att sälja. Dock tror jag att de 200 miljoner som företaget tagit in kommer att användas till något som kommer driva kursen ännu högre. Blir en spännande höst.

Slutligen, Semafo, 5.11% upp och stängde på 15.22. Kursen har gått fint på sistone och handlas i skrivande stund på 2.60 CAD i Toronto, vilket innebär 16.12 kronor, enligt Avanza. Hoppas det verkligen har vänt nu!

Leave a Reply