Passiv inkomst

Hittills i år har mina utdelningar gett mig en passiv inkomst på 150 kronor/månad. Inte alls speciellt mycket, men då ska man komma ihåg att jag bara alldeles nyligen har börjat handla med aktier. När jag började handla aktier i mars-april så hade många bolag redan gett sina utdelningar för i år. Jag har dock handlat en del amerikanska bolag som ger utdelningar varje kvartal, eller till och med varje månad. AIG och Citigroup ger förvisso extremt lite utdelning i dagsläget (0.8% och 0.08%), men i takt med att de återhämtar sig från finanskrisen ser jag goda möjligheter till utdelningshöjningar.

Nästa år kommer (allt annat lika) ge mycket mer i utdelningar. Bolagen jag köpt in under åren är blandade vad gäller direktavkastning, från mycket (6-7% årligen) till ingenting alls. De som inte ger någon direktavkastning har jag köpt in för att jag tror mig kunna göra en vinst genom att sälja bolaget igen, detta på medellång sikt.

Jag kommer fortsätta att investera i direktavkastande bolag. Ett företag som jag är riktigt sugen på är Altria Group. Detta trots att jag tycker att cigaretter smakar bläk! 😉

Leave a Reply