Ännu ett jobbskatteavdrag…

Det verkar som att det mest kreativa som regeringen Reinfeldt kan komma på för att skapa jobb är att sänka skatten för oss som redan har ett jobb. Jag kan väl inte direkt påstå att jag jobbar varken mer eller bättre med sänkt skatt och jag förstår inte hur någon annan får jobb av att jag får sänkt skatt.

För jag använder inte den sänkta skatten till konsumtion. Jag använder inte den till en ny resa, ett extra restaurangbesök eller nya fina kläder. Det överskott som blir av minskad skatt går direkt in på sparkontot.

Detta innebär att med 5e jobbskatteavdraget och höjd brytpunkt för statlig skatt så kommer jag kunna spara ytterligare 600 kronor per år. Eller 50 000 på 5 år. Eller 125 000 på 10 år. Eller 1 400 000 på 30 år. Ja – jag har hellre 1.4 miljoner extra på kontot om 30 år än 600 kronor extra fickpengar/månad på resan dit.

Hur tänker du?

Leave a Reply