Courtage Amerika-handel

Nu har jag fått notan för AIG-affären, och inser att courtaget blev 92 kronor (mot 39 kronor för mina svenska affärer). Det är alltså 235% dyrare att handla mot USA än i svenska papper. (Jag använder mig av Avanza Bas).

Detta innebär att mitt GAV blev 48.32 (köpkurs 47.97). Slutkursen igår var 48.33, men ändå visas det röda siffror i depån. Kan det vara någon valutaeffekt kanske? Angående valutaeffekten så kostade en USD över 9 kronor i mars 2009. I oktober 2001 kostade dollarn mer än 10.50. Dollarn är absolut inte lägst just nu (mitten på 2008 kostade den under 6 kronor), men det borde finnas en uppsida även här i det långa loppet. Jag tänker dock se detta som en eventuell bonus.

One thought on “Courtage Amerika-handel

  1. Antar att du redan fått svar på detta, men tror det är växlingsavgiften som jag tror ligger på cirka 1% som gjort den skillnaden.

Leave a Reply