Inköp Swedbank

Det har varit otroligt hektiska dagar på jobbet, och jag har helt enkelt inte hunnit fokusera tillräckligt på börsen för att göra någon ytterligare investering. Jag och min fru diskuterade nyligen vad nästa investering skulle bli, om det skulle vara utökning av befintligt papper, eller om det skulle bli något nytt.

Idag hade jag semester (klämdag) och hittade en intressant köplucka i Swedbank. Jag gillar Swedbanks utdelningspolicy och jag tror att det fortfarande finns uppsida i kursen. Lundaluppen säger att det motiverade priset är 138 kronor, och om det stämmer har jag så klart handlat dyrt. Värt att notera dock: UBS gav 25 april en riktkurs på 181 kronor och Nomuras riktkurs den 24 april var på 173 kronor.

Framtiden får väl se vem som har rätt, men att utdelningspolicyn numera ligger på 75% av resultatet passar bra i min investeringsfilosofi.

Leave a Reply