Upp och ner?

Volvo rapporterar sämsta kvartalet sedan q1 2009, dvs mitt i brinnande finanskris. Marknadens reaktion? Uppvärdering med 0,66%. Kvartalsrapporterna pekar ner, börsen går upp. Upp- och nedvända världen? Nej, förväntningarnas marknad!

Volvo meddelade nämligen samtidigt att orderingång ökade rejält och att framtiden såg ljus ut. Med tanke på att Industrivärden är storägare i Volvo (och jag småägare i just Industrivärden) hoppas jag att marknadens reaktion är korrekt. Likadant var det i måndags när Sandvik presenterade ett resultat långt under förväntningarna, men hade en orderingång som tillfredsställde marknaden.

Trots att Semafo fortfarande är back drygt 3400 kronor är portföljvärdet i sig bara ner 2000 kronor. Då har jag dessutom fått en utdelning på 510 kronor från Skanska, så netto förlust är i dagsläget cirkus 1500 kronor. Kan bara Semafo skärpa till sig nu så kan den här resan antagligen bli väldans bra. Semafo upp knappt 6% idag, hoppas att veckan avslutas lika fint som den hittills har varit.

Leave a Reply