Tethys oil

Tethys oil har varit på stark frammarsch på sistone, och värderas idag till 64 kronor per aktie. För min del, med GAV på 64,58 innebär det att det enbart är courtaget som bidrar till förlust i denna aktie. Jag har dock stor tilltro till en ökad värdeutveckling. Det finns tre starka skäl:

1. Idag meddelade bolaget att det fr.o.m 2 maj kommer att handlas på OMX Mid Cap. Detta borde generera mer uppmärksamhet kring denna oljepärla. (Samt att vissa fonder tvingas handla den enligt sina regler).
2. Oljepriset är på väg upp igen efter en dipp.
3. Bolaget genererar en stabil vinst och jag förväntar mig att den kommer att öka.

Svängningarna i kursen är inte speciellt stora, så man måste inte direkt sitta med hjärtat i halsgropen. Tethys känns som en otroligt bra oljeaktie för den försiktige investeraren. Enda minuset för portföljen är att bolaget inte ger någon utdelning. Men pengarna behövs antagligen för att bygga upp verksamheten, så jag kan helt klart tänka mig att leva med detta.

Leave a Reply