OMXS30 mot 1200!

Börsen kämpar sig uppåt och avslutar idag på 1198,1. Själv är jag i en position där jag inte vet om nästa inköp blir något nytt, eller om det blir en ökning. Om det är värt att invänta Industrivärdens utdelning och handla mer där, eller att kanske ta in Fortum, som jag har tittat på under en tid.

Fortums Q1 2013 känns väl helt okej, som Dagens Industri skriver om rapporten här också. Det enda jag kan tycka känns lite otäckt och osäkert med bolaget är exponeringen österut. Öst är alltid otäckt, men det kan säkerligen också ha en stor uppsida. Jag får helt enkelt se hur det känns framgent, men som jag tidigare skrivit gillar jag Fortums utdelningsfilosofi.

De svenska banker som jag har på min bevakningslista (Swedbank och Handelsbanken) kostar tyvärr på tok för mycket just nu. Lundaluppen har motiverat pris på SHB på 315 kronor, men jag tycker att det känns väldigt högt. Jag vågar helt enkelt inte gå in på dagens 295-ish kurs. Runt 14€ för Fortum känns då mycket mer lockande.

Leave a Reply