Det blev Ratos

Det blev Ratos idag. Jaja, jag vet att jag skrev om Fortum igår, men jag orkade inte tänka euro och bestämde mig för att göra ett svenskt inköp. Fortum känns fortfarande intressant, men det blev alltså inte det idag.

Som sagt, det blev ett köp i Ratos, ett bolag som historiskt sett varit riktigt fint, men som haltat lite på sistone. Jag har sagt länge till kollegorna att “nu är det fan läge för Ratos”, och det har det nog varit ett bra tag nu tror jag. Att jag inte köpte runt 55 känns smått förbluffande just nu. Idag blev det inköp runt 63 kronor. Jag tror att uppsidan är relativt stor och jag känner mig också ganska övertygad om att direktavkastningen kommer vara givande. Att Ratos förvärvade Nebula under mars i år känns spännande och framåt. Jag märker för egen del hur användandet av molntjänster ökat de senaste åren. Det är allt från lagring, tjänster, backup etc.

Jag är också ganska nöjd med Ratos förvärv av SF. Trots allt vad piratkopiering etc innebär så är ju faktiskt film bäst på bio. Med nya (3d, high bit rate) tekniker borde det också finnas ökat marginalutrymme. Portföljsidan uppdateras i och med detta månadens köp.

Leave a Reply