Portfölj

Min portfölj

Här är en bild över hur min portfölj ser ut baserat på vilket bolag som bidrar mest till den passiva inkomstenDet är alltså inte en bild över vilket bolag som för stunden är högst värderat av marknaden.


 

Företag Ticker Antal
Apple AAPL 35
BFK BFK 300
Bonheur BON 350
Castellum CAST 270
Coca Cola KO 200
Deere DE 105
Elekta EKTA-B 200
Industrivärden INDU-C 110
Mekonomen MEKO 450
Nordea NDA-SEK 150
Protector Forsikring PROTCT 700
Ratos RATO-B 950
Swedbank SWED-A 67
Telia TLSN 600

Kommentarer och yield on cost

YoC på utländska bolag kan variera något pga valutaförändringar.

Apple: 2.74% – Har ganska nyligen infört utdelningar. Borde finnas möjlighet för Apple att skifta ut mer pengar till oss aktieägare. Bolaget har sjukt mycket pengar! Har varit kraftigt nertryckt efter toppen på dryga $700 (pre split).

BlackRock Muni: 7.48% – Amerikansk ETF som investerar i statliga och kommunala obligationer.

Bonheur: 5.92% – Norskt konglomerat med familjen Olsen som huvudägare. Håller på med offshore drilling, förnybar energi, kryssningsfartyg och shipping.

Castellum: 4.6% – Börsens mest välskötta fastighetsbolag enligt mig. Har ökat utdelningen varje år sedan börsintroduktionen.

Coca Cola: 3.25% – Världens mest aktieägarvänliga företag? Har höjt utdelningen varje år de senaste 51 åren med mellan 6-12% per år. Om det är tillräckligt bra för Warren Buffett är det tillräckligt bra för mig!

Deere & Co: 2.82% – Världens främsta tillverkare av traktorer och jordbruksmaskiner.

Industrivärden: 4.79% – Fint investmentbolag, finans och industri. Avkastar allt som oftast bättre än index.

Mekonomen: 4.33% – Bildelar, verkstäder och service.

Nordea: 4.88% – Inköpt när staten äntligen släppte greppet om banken. Norra Europas största bank.

Protector Forsikring: 9.25% – Litet norskt försäkringsbolag.

Swedbank: 6.59% -Fin bank med stark kapitalisering Banken delar ut 75% av vinsten till aktieägarna.

Telia: 6.9% – Kanske inte världens mest spännande bolag men god direktavkastning. Har hittills varit en bra investering.

Direktavkastning totalt i portföljen: 4.79%.

 

9 thoughts on “Portfölj

 1. Hej, jag har själv en del av de innehav du har. BFK, Telia, Citigroup och sen idag Protector Forsikring,

  Det är speciellt Citigroup och Protector Forsikring som jag tror och hoppas på.

  Jag håller på nu och försöker sammanställa hur många av alla bloggare som har Protector Forsikring. Det är några stycken. Jag får gratulera dig till ditt inköp på Protector till under 20 nok. Jag sneglade själv på den runt 19 NOK men köpte inte så idag fick jag betala 27,50 NOK.

  Vad säger du om ett bloggbyte? Jag har dig i bevakningslistan på min äldre blogg http://hankman-pme.blogspot.se/ och jag har startat en ny blogg som heter aktieinvesteraren:
  http://aktieinvesteraren.blogspot.se/

  Vore kul med ett blogg-länk-byte

  Med vänlig hälsning
  Hankman84

 2. Hej!
  Bara en fråga från en som är relativt ny i gamet. Du har en direktavkastning på nästan 5% och utdelningen låg på ca 26000:- Har jag förstått det hela rätt så har du en ca 5-600 000:- i aktier? Då är jag rätt på det väl?
  Bara en liten fråga till….vad jag kan se så har du inga pref aktier. Dom ger ju ganska mycket i utdelning…är det inget att ha tycker du?
  Mvh Roland Andersson

  • Portföljen börjar onekligen bli hyfsat stor… Hur som helst, preffar gillar jag inte egentligen, men jag har en ETF med tickern BFK som är en fixed income. Men jag gillar det egentligen inte. Det är utdelningen över 20-30-40 år som är det viktiga, inte att den är 7% i år.

 3. Jag hoppas du vet att Apple splittade aktien 1:7 2014. Så den är inte nedtryckt bara splittad.
  Där försvann din trovärdighet

  • Hej Jan!
   Självklart vet jag att aktien splittades 1:7. Däremot har jag inte uppdaterat portföljsidan sedan jag skrev den texten 29 dec 2013. Helt klart dags att ta tag i den där sidan, för det har ju hänt en hel del sedan jag senast uppdaterade :).

   Tack för inputen, förstår nog inte riktigt hur jag inte varit trovärdig, men återkom gärna ifall du tycker att jag uttrycker mig på ett konstigt eller felaktigt sätt.

Leave a Reply