Nystart

sälj

Det var den 24 maj 2018. Vi hade precis skrivit på avtal om att köpa nyproducerad lägenhet. Fantastiskt, eftersom vi äntligen skulle få plats lite bättre. Mentalt jobbigt eftersom jag tog beslutet att sälja av nästan samtliga våra investeringar för att “säkra kapitalet”. Minns fortfarande hur jobbigt det var med alla sälj den dagen. Samtidigt var det det enda rimliga då. Börsen är för pengar jag behöver om 10+ år. Dessa behövde jag om 1,5 år.

Vi lyckades sälja vår gamla lägenhet till rekordbelopp vilket var helt fantastiskt så klart. Vi flyttade in i den nya i mars i år och alldeles precis strax efter det kom Corona-kaoset. Dip of dips (åtminstone på 10-15 år). Jag stod där med hygglig kassa men utan att veta hur mycket jag skulle behöva lägga på nya möbler och annat. Jag fick snällt sitta still i båten.

Jag ska vara ärlig. Jag trodde det skulle bli en djupare och längre krasch så jag trodde att jag hade tid. Men tji fick jag. Hur som helst har det blivit läge och dags att börja handla igen och idag började jag köpa in lite startpositoner. I kommande inlägg kommer jag gå igenom vad som finns i portföljen nu.

köp

Nu är det dags att sakta men säkert börja bygga upp portföljen igen. Det är dags att sakta men säkert bekanta sig med börsen igen. Kan tänka mig att det hänt en del sedan jag var som mest aktiv.

Hoppas även att det här kan vara startskottet för mer skrivande också. Jag tänker att det här är ett bra forum att ventilera tankar. Härnäst tänkte jag skriva lite om vad jag köpt och hur jag resonerar.

One thought on “Nystart

Leave a Reply