Beijer Alma

Beijer Alma är ett bolag jag sneglat på under många många år. Delvis för att vi även här har en stark ägare med familjen Wall i spetsen. Men framförallt på grund av både fina vinster och fina finanser. Och visst, jag ska inte sticka under stolen med att stämmans trerätters inte lockat :-).

Beijer Alma bedriver sin verksamhet i tre dotterbolag: Lesjöfors (chassifjädrar och industrifjädrar), Habia Cable (kablage) och Beijer Tech industrigummi).

Dessvärre drog kursen iväg ganska rejält efter mitt köp på grund och jag har inte riktigt kunnat fylla på. Hamnar vi under hundringen igen köper jag sannolikt mer.

Och så var det det där med utdelningen. Bolaget sänkte utdelningen i år pga Corona men har meddelat att de har förhoppningen att kunna tillkalla en extra stämma under hösten för att genomföra en extra utdelning. Förra året delade Beijer Alma ut 5.10 kronor och i år ha än så länge 2.50 kronor delats ut. Kommer det ytterligare 2 kronor i höst har vi ändå en direktavkastning på 3,6% vilket får anses vara helt okej.

Här hittar du en analys av bolaget som trots att den har ett par år på nacken fortfarande stämmer i stora drag.

One thought on “Beijer Alma

Leave a Reply