Kinder Morgans bokslut för 2015

Kinder Morgans bokslut för 2015

I onsdags (20 januari) presenterade Kinder Morgan Inc (KMI) sin Q4-rapport och därmed även ett resultat för helåret 2015. Med sitt ursprung i MLP-sektorn rapporterar KMI “Distributable Cash Flow (DCF)”. Låt oss ta en tillbakablick; 2013 var ett ganska starkt oljeår och då låg DCF på $1.7/aktie. 2014, som började bra men hade en trist oljehöst ökade DCF till $2. Hur var resultatet det katastrofala oljeåret 2015 då? Facit visar att DCF var upp 7% till $2.14 per aktie.

Aktien har gått upp en si sådär 25% sedan rapporten släpptes, vilket väl tyvärr är en klen tröst för oss aktieägare. Totalt är vi -40% på denna investering och jag är inte helt säker på att det var världens bästa investeringsbeslut. En hel del i bolaget ser bra ut och onsdagens rapport bekräftade ändå mycket som jag tänkt. Jag borde dock ha sett med strängare ögon på skuldsidan.

Man skriver i rapporten, som tidigare tillkännagivits, att beslut tagits om att en kvartalsvis utdelning om $0.125 ($0.50) ska betalas ut.

Här finns rapporten att läsa.

One thought on “Kinder Morgans bokslut för 2015

  1. Jag har också handlat MLPs, med hävstång. Det har varit fostrande. Kapitalbehovet och värderingarna av tillgångarna är stora frågetecken som kan göra att det blir än värre att äga den här typen av bolag.

Leave a Reply