Initierat en position i Kinder Morgan

Initierat en position i Kinder Morgan Inc

Under den senaste månaden har jag handlat lite aktier i Kinder Morgan (KMI). Jag har haft bolaget på radarn under en längre tid och det har legat i bevakningslistan och sett på tok för dyrt ut. Någonstans runt 30 dollar tänkte jag att jag var värd att betala som mest för bolaget. Plötsligt hände det, oljepaniken spred sig och KMI började handlas under 30 dollar. Jag gjorde ett köp runt $29 och ett runt $27. KMI har en ganska rejäl direktavkastning (i skrivande stund runt 5.8%) och har som mål att höja utdelningen med 10% årligen fram till 2020.

Jag är dock lite fundersam på ifall jag har gått för tungt mot råvaror men Tethys Oil och KMI utgör totalt ca 13% av portföljen. Det känns inte som någon extrem satsning mot råvaror, snarare ett bet på att det gått lite väl fort ner och att det kanske gick lite väl mycket ner också.

Vad som talar för KMI är väl deras affärsmodell med relativt stabila kassaflöden (går att läsa mer om det här). Det som talar emot är en något för hög skuldsättning och att deras framtida planerade investeringar inte genomförs enligt plan.

Jag tycker för övrigt att portföljen fått ganska bra fördelning mot valutor också. Ca 45% mot SEK, 27% mot USD, 12% mot NOK, 8% mot AUD och 7% mot EUR.

Hur är din syn på Kinder Morgan?

One thought on “Initierat en position i Kinder Morgan

Leave a Reply