Än går det vågor…

på Hammarby sjö, som vi grönvita brukar säga. Just nu känns det dock mest som att det är rejäla vågor i nordöstra medelhavet. Jag syftar givetvis på den mer eller mindre akuta ekonomiska krisen i Grekland. Mer, eftersom långivarna inte vill låna ut mer samtidigt som de vill börja få återbetalning på sina lån. Mindre, eftersom det ju har varit samma visa de senaste 4-5 åren åtminstone. Och visst känner vi igen det? Hösten 2013 (om jag inte missminner mig) var det USA som skulle få slut på pengar när demokrater och republikaner inte kunde komma överens. Ja, alltid är det något…

Hur tänker jag då, hur gör jag? Gör jag någonting över huvud taget? Jag gnällde lite på Twitter över att jag inte tyckte att det blev så stora rörelser; Greklandskrisen har inte orsakat någon direkt skräck. Depå utvecklingen de senaste två veckorna har ju inte heller varit speciellt dramatisk. Jag tänker mest “what’s the f-ing fuzz all about?!”.

Än går det vågor...

 

Nej, jag sitter still i båten. Många av bolagen på bevakningslistan har fortfarande långt kvar till köpläge. Hade inte Ingves bestämt sig för att krossa SEK hade jag nog köpte lite mer Walmart, värderingen börjar se attraktiv ut och yielden på 2.7% är inte supertokig.

Hur tänker du kring det som händer med Grekland just nu? Hur agerar du?

3 thoughts on “Än går det vågor…

  1. Idag åt jag grekisk yoghurt, musli, mackor samt drack te och proviva till frukost. Därefter började jag med ett blogginlägg (som publiceras inom sinom tid), cyklade till stranden, solade, badade och åt den obligatoriska glassen. Sedan cyklade jag hem, njöt av seneftermiddagen och nu på kvällen har jag firat en kompis med såväl lite tårta som vin (Tyvärr hade de ej ngn ketchup, vilket var en besvikelse. Hade passat bra till grädden och jordgubbarna). Det är SÅ jag reagerar på greklandskrisen (med tillägget att jag kollar di/AVA lite oftare på nallen, då Tspiras tycks ha fått ngt sorts storhetsvansinne).

    Söder bröder glöder;)

    /Sofokles-

Leave a Reply