Inköp Vardia Insurance Group

Inköp Vardia Insurance Group

I måndags förra veckan, alldeles precis i Oslöbörs stängningscall så köpte jag 1000 aktier i Vardia Insurance Group för 26.30 NOK styck. En NOK kostade 1.0875 SEK vid inköpstillfället.

Vardia är ett väldigt spännande litet norskt försäkringsbolag som Kenny på aktiefokus.se skrivit flera kilometer om. Ett par dagar innan inköpet hade jag läst igenom allt Kenny skrivit – två gånger. Faktum är att jag varit intresserad av Vardia sedan förra sommaren. Jag och Snåljåpen diskuterade det i slutet av juni och 1 juli köpte han; jag köpte inte eftersom jag höll fast vid mitt utdelningskrav. Under hösten pratade jag lite mer med Kenny och ju mer jag tänkte på det desto bättre kändes det, men jag fortsatte hålla fast vid mitt utdelningskrav och köpte inget.

Hur som helst så har jag under årets början mer och mer funderat på om jag i vissa fall kan skippa utdelningskravet. Det är ganska uppenbart att jag gjorde en miss som sålde av Whole Foods Market när jag rensade ut ej utdelande/lågutdelande bolag från portföljen (den har gått upp ca 50% sedan dess, exklusive den extrema dollarförstärkningen).

Jag kommer nu tillåta mig själv att ha 10% av portföljen i så “värdecase” utan utdelning. Utdelning kommer fortsatt vara viktig men jag vill tillåta mig att göra som Buffett när han byggde sin förmögenhet; att hitta värde i missade/bortglömda bolag.

3 thoughts on “Inköp Vardia Insurance Group

Leave a Reply